Het programma

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De plenaire sessie kent een inhoudelijk discussie met als thema: “Wie verdient wat in de keten?” De agrarische sector, de retail, de verwerkende industrie en de consument gaan met elkaar in gesprek.

De moderator voor de discussie is niemand minder dan Gerda Verburg.
De retail wordt vertegenwoordigd door de CEO van Jumbo: Ton van Veen
De verwerkende industrie wordt vertegenwoordig door de President van CampinaFriesland Retail an Americas: Tuncay Özgün
Roy Meijer, voorzitter van NAJK, zal namens de jonge boeren het woord doen.

Bij de deelsessies staan centraal de trends en ontwikkelingen in de gehele keten rondom Food. We verkennen vier belangrijke thema’s:

  1. Wereldwijde Voedselvoorziening: Onze positie en rol
  2. Foodwaste
  3. Efficiënte regelgeving voor innovatieve en duurzame productie
  4. De relatie tussen voeding en gezondheid

De Week van Ons Eten
Ook wordt tijdens de afsluiting De Week van Ons Eten officieel geopend. De Week van Ons Eten is van 5 t/m 12 oktober 2024.  Tijdens deze week wordt de waarde van ons eten onder de aandacht gebracht en staat de verbinding tussen boer en burger centraal. Het gaat hierbij om het delen van kennis maar het is ook een unieke kans om nieuwe samenwerkingsverbanden aan te gaan.